ua en ru

Вбивство співробітника СБУ у Волновасі розкрито, - Аваков

Вбивство співробітника СБУ у Волновасі розкрито, - Аваков Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що вбивство співробітника Служби безпеки України, яке сталося вранці 21 березня у Волновасі Донецької області, розкрито. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Резонансне вбивство офіцера СБУ, що сталося вчора вранці в Волновасі розкрито", - написав він.

За словами Авакова, офіцер СБУ був убитий при затриманні трьох фур контрабанди, які бандити намагалися переправити на окуповані території Донбасу, минаючи блокпости українських силовиків. Аваков повідомив, що контрабандисти прикривалися посвідченнями "Правого сектора" і однієї з дніпропетровських охоронних фірм.

"Спеціальна операція МВС , СБУ і Генпрокуратури призвела до затримання на цей момент вже 11 учасників бандформування, в тому числі 4 безпосередньо тих, що брали участь в інциденті, що призвів до загибелі офіцера СБУ. В результаті обшуків вилучено незаконний збройовий арсенал включаючи 9 автоматів, кулемет РПК, 6 гранатометів, гранати і патрони в цинках", - розповів міністр внутрішніх справ.

Вісім учасників банди затримані в Дніпропетровську, решта - на території Донецької області.

"Цікавий факт, що на захист затриманих негайно "вписався" один із нардепів коаліції. Навмисно поки не називаю прізвище, тим більше, що значення цього ні я, ні голова СБУ, ні Генпрокурор не надаємо. Треба буде - буде негайне звернення до Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності і арешт", - додав Аваков.

Нагадаємо, вчора вранці в Волновасі невідомі розстріляли співробітника СБУ.

Вчора міліція відзвітувала про затримання частини причетних до вбивства офіцера СБУ.