ua en ru

Туреччина заявила про два військових літаки біля її кордону

Туреччина заявила про два військових літаки біля її кордону Фото: місце катастрофи російського Су-24

Літаки були попереджені про порушення повітряного простору

Туреччина заявила про те, що сьогодні, 24 листопада 2015 року, з боку Сирії до її кордону наблизилися два військових літаки до того, як один з них був збитий за порушення повітряного простору. Про це повідомив один турецький урядовець, передає Reuters.

За словами чиновника, до турецького кордону наблизилися два військових літаки, вони були попереджені, після чого один з них був збитий. Чиновник підкреслив, що Туреччина неодноразово повідомляла про порушення її повітряного простору.

Раніше про збитий російський бомбардувальник заявив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган.

Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, військово-повітряні сили Туреччини збили військовий літак за порушення повітряного простору. Міністерство оборони Росії підтвердило, що в даному регіоні розбився російський літак Су-24. При цьому Міноборони РФ стверджує, що збитий російський літак під час польоту перебував виключно над територією Сирії.

Пізніше з'явилася інформація, що на кордоні Сирії з Туреччиною був затриманий один з пілотів збитого російського військового літака Су-24, який встиг катапультуватися після інциденту