ua en ru

Яценюк доручив провести перевірку об'єктів, пов'язаних з утриманням свиней, у зв'язку із спалахом АСЧ

Яценюк доручив провести перевірку об'єктів, пов'язаних з утриманням свиней, у зв'язку із спалахом АСЧ Фото: перевірка почнеться в найближчі дні

Перевірки почнуться в найближчі дні

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству аграрної політики і продовольства України та Державній ветеринарної та фітосанітарній службі провести перевірку об'єктів, які пов'язані з утриманням свиней у зв'язку із спалахом вірусу африканської чуми свиней (АЧС). Про це на брифінгу заявив заступник голови Держветфітослужби Олександр Вержиховський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прем'єр-міністр України дав доручення Міністерству аграрної політики і продовольства України разом з Державною ветеринарною та фітосанітарною службою розпочати перевірку всіх суб'єктів, які пов'язані з утриманням свиней, переробкою, зберіганням, гуртівні і так далі. Сьогодні це дає службі хоча би для того, щоби знати, що робиться в нас з тієї чи іншої причини недотримання діючих ветеринарно-санітарних вимог на кожному суб'єкті господарювання", - повідомив Вержиховський.

Він уточнив, що перевірки розпочнуться в найближчі дні.

"Ми таку роботу розпочинаємо сьогодні-завтра", - сказав Вержиховський.

Нагадаємо, у Броварському районі із-за спалаху АЧС спалили майже 37 тис. голів свиней.