ua en ru

У Троїцькому бойовики намагалися збити власний безпілотник, - Москаль

У Троїцькому бойовики намагалися збити власний безпілотник, - Москаль Геннадій Москаль

У Луганській області в селі Троїцьке Попаснянського району поблизу Дебальцевого опорні пункти українських військових вчора вдень двічі були обстріляні з протитанкового гранатомета, а вночі - тричі з мінометів. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

"Близько 22:00 над позиціями наших силовиків з'явився ворожий безпілотник, по якому бойовики, не розібравшись, відкрили вогонь з кулеметів і 30-міліметрової гармати. Снаряди залітали і вибухали в тому числі і на території Троїцького, проте серйозних пошкоджень не завдали. Інформації про постраждалих серед мирного населення і військових немає", - йдеться в повідомленні.

В цілому, в Луганській області за минулу добу бойові дії велися в кількох точках на лінії розмежування вогню. У Кримському спочатку після 15:00, а потім близько 20:00 відбулися бойові зіткнення підрозділів українських силовиків з бойовиками. У ході зіткнень використовувалися стрілецьку зброю (автомати, великокаліберні кулемети) і гранатомети.

У другій половині дня в Попасній було чути залпи артилерії, які звучали з боку окупованого Первомайська. На контрольовану України територію снаряду не залітали (очевидно, бойовики проводили навчання). А на автодорозі Бахмутка в районі Новотошківки періодично вибухали міни.

Крім того, внаслідок пошкодження електромережі вчора ввечері без світла залишилося кілька сіл на лінії розмежування вогню - Кримське, Нижнє, Світличне, Тошківка і Новотошківка. За півтори години ремонтники усунули неполадки, зараз всі населені пункти електроенергією.

Нагадаємо, напередодні Москаль заявляв, що в Луганській обл. зафіксовано зниження вогневої активності бойовиків.