ua en ru

Суд заарештував чиновника "Укрспирту" за розкрадання 800 млн грн

Суд заарештував чиновника "Укрспирту" за розкрадання 800 млн грн Фото: СБУ розслідує розкрадання в "Укрспирті" у 2012-2014 рр

Чиновник був затриманий в кінці травня

Суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою начальника одного з управлінь Державного підприємства "Укрспирт" за підозрою в розкраданні коштів і продукції підприємства на загальну суму понад 800 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Як повідомляється, раніше чиновник був оголошений в розшук, а в кінці травня був затриманий співробітниками Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою.

"Перевіряється причетність до розкрадання державних цінностей з вересня 2012 до березня 2014 року ще кількох посадових осіб Міністерства аграрної політики та продовольства україни та ДП "Укрспирт". Проти них правоохоронці проводять відповідні процесуальні дії", - зазначили в СБУ.

Після затримання начальника управління Укрспирту вручено оголошення про підозру у вчиненні злочинів за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх чиновників, причетних до розкрадання грошей ДП "Укрспирт".

Нагадаємо, раніше ГПУ оголосила підозра керівництва "Укрспирту" в розкраданні 500 млн грн.