ua en ru

В США припинилося зростання видобутку сланцевої нафти

У квітні 2015 року чистий зростання видобутку сланцевої нафти в США складе порівняно з березнем лише 1 тис. бар./добу., свідчить опублікований 9 березня прогноз американського Управління енергетичної інформації (EIA). За даними Bloomberg, це буде найнижчий показник з початку 2011 року.

EIA відстежує відомості про продуктивність в семи основних нафтовидобувних регіонах США-Баккене, Голок Форді, Хайнесвілле, Марселлусе, Ніобраре, Перміане і Утіке. На їх частку припадає 95% зростання нафтовидобутку в 2011-2013 роках. На трьох родовищах - Баккене, Голок Форді і Ніобраре - у щомісячному вираженні чистий видобуток нафти знизиться. Бакка в квітні буде давати на 8 тис. бар./добу менше, ніж в березні, Голок Форд - на 10 тис., а Ніобрара - на 5 тис.

Очікуване зниження видобутку невелика щодо загальних виробничих обсягів: наприклад, на родовищі Баккен на початку 2015 року щодобове видобуток становив близько 1,2 млн бар., а на Голок Форді - майже 1,7 млн бар. Прогнозне зниження видобутку на цих трьох нафтоносних дільницях у квітні стане першим з листопада 2013 року, коли EIA початок публікувати відповідні оцінки, відзначає Platts. Для порівняння, в квітні 2014 року щодобове видобуток на Баккене зріс майже на 30 тис. бар., а на Голок Форді - на 80 тис. бар.

Нагадаємо, ціна північноморської нафти марки Brent у вівторок впала нижче позначки в 57 дол. за бар.