ua en ru

Україна - Англія: Матч у Києві завершився нульовою нічиєю

Національна команда України не змогла обіграти в Києві збірну Англії. Наша збірна мала невелику перевагу, але не змогла втілити її в голи.

Національна команда України не змогла обіграти в Києві збірну Англії. Наша збірна мала невелику перевагу, але не змогла втілити її в голи.

Україна - Англія 0:0
Україна:
П'ятов, Федецький, Хачеріді, Кучер, Шевчук, Едмар, Степаненко, Гусєв (Безус, 68), Ярмоленко (Хомченовський, 90+3), Коноплянка, Зозуля (Селезньов, 90)
Англія: Харт, Уокер, Ягелка, Кехілл, Коул, Джеррард, Уїлшир (Янг, 67), Лемпард, Уолкотт (Клеверлі, 88), Мілнер, Ламберт

Матч, в якому наша команда могла вийти на чисте перше місце у своїй відбірковій групі, вийшов дуже обережним. Англійців влаштовувала нічия у Києві, і вони її досягли.

На перших хвилинах активніше виглядали англійці. Вже на 4-й хвилині Уолкотт зумів увірватися в штрафний майданчик, але його зумів випередити П'ятов. Після цього моменту пішли, такі собі, гойдалки - обидві команди по черзі ходили в атаку, не особливо напружуючи захист, який справлявся з атаками обох команд. З часом, гра перестала бути цілісною і розпалася на дрібні моменти боротьби. Занадто багато було неточних пасів, дрібних фолів. І мало спроб загострити гру.

Другий тайм наші заграли яскравіше, але постійно в грі нашої збірної не вистачало завершальної фази. Ніхто не хотів брати на себе відповідальність і пробити. Що говорити, якщо ніхто з наших, крім Коноплянки на початку матчу, не бив з-за штрафної лінії. Всі атаки зводилися до подач з флангу. При цьому, Ярмоленко явно "перегорів". З його боку було дуже мало небезпеки. І всю атакуючу міць нашої команди уособлював Коноплянка, який раз за разом обігрував свого опонента і віддавав у штрафний на Зозулю. Але захист англійців - самий англійський у світі, і навіси "клацав, як горіхи". Найнебезпечніший момент біля воріт Харта упустив саме Коноплянка. Зозуля заробив на собі фол на самій лінії штрафного майданчика, але удар Жені влучив у стінку і пролетів поруч зі штангою. Була надія на те, що наші влаштують фінальний штурм, але Фоменко заспокоїв гру замінами, чим показав свою згоду на нічию.

Насправді, нулі на табло залишили після себе досить неприємний осад. Все таки, вірилося і хотілося, щоб наша команда зуміла обіграти англійців. Адже могли ж. Але.. Таких "але", напевно, буде сказано ще багато.

Тепер ми чекаємо жовтень і гру з поляками. Тепер "матч життя" пройде в Харкові. І будемо сподіватися, що Лемпард і компанія ще "спіткнуться".

Група Н:
1. Англія - 8 матчів, 16 очок
2. Україна - 8 ігор, 15 очок
3. Чорногорія - 8 ігор, 15 очок
4. Польща - 8 матчів, 13 очок
5. Молдова - 8 ігор, 5 очок
6. Сан-Марино - 8 ігор, 0 очок

Зі стенограмою онлайн-трансляції матчу можна ознайомитися тут.