ua en ru

ФК "Металіст" запустив всеукраїнський проект розвитку дитячо-юнацького футболу

Футбольний клуб "Металіст" (Харків), власником якого є голова наглядової ради ГК "СЄПЕК" Сергій Курченко, виступає з черговою ініціативою розвитку дитячо-юнацького спорту.

Проект передбачає створення інфраструктури та умов для розвитку дитячо-юнацького футболу в різних регіонах України, з подальшим відбором і професійною підготовкою талановитих молодих футболістів.

"Розвиток дитячого спорту в країні - це соціальна місія СЄПЕК і пріоритетний напрямок ФК" Металіст ". І створення відповідної інфраструктури - один з основних напрямків. Ми будуємо спортивні майданчики і футбольні поля в різних містах України. Потім, будемо організовувати і проводити на них аматорські футбольні чемпіонати. Зовсім скоро таке поле з'явиться в Сумах. А 23 серпня - до Дня міста, такий же подарунок отримає Харків", - повідомив голова наглядової ради ГК "СЄПЕК" Курченко.

Він також підкреслив, що така співпраця - це ще й можливість працевлаштування футбольних ветеранів у якості тренерів.

"Для них це хороше профільне працевлаштування, а хлопці отримають чудових досвідчених наставників", - сказав Курченко.

За його словами, в майбутньому, талановиті молоді спортсмени будуть мати всі шанси, щоб потрапити в основу ФК "Металіст", а потім і національної збірної України.

Перший такий договір про співпрацю в рамках проекту ФК "Металіст" уклав з "Футбольним центром "Барса" (Суми).

29 квітня в презентації спільного проекту в Сумах взяли участь генеральний директор ФК "Металіст" Сергій Волик, директор Сумського обласного футбольного центру "Барса" Анатолій Твердоус і губернатор Сумської області Юрій Чмирь.

За словами Чмиря, така співпраця має великі перспективи.

"Найближчим часом у Сумській області буде активно розвиватися спортивна інфраструктура для молоді. Надалі, завдяки підтримці СЄПЕК, вже запланована і будівля нових дитячо-юнацьких футбольних центрів. При цьому, саме ФК "Металіст" матиме першочергове право для укладення контрактів з їх найбільш талановитими вихованцями", - сказав Чмирь.

У найближчих планах клубу також спорудження ще однієї філії дитячої футбольної академії "Металіст" у Харкові, і спорудження нового футбольного поля для тренувань дітей на Львівщині у м. Винники (на батьківщині головного тренера команди - Мирона Маркевича).