ua en ru

Боруссія - Арсенал 2:0 І Відео. Огляд

В центральному матчі першого туру групового раунду Ліги Чемпіонів німецька "Боруссія" обіграла лондонський "Арсенал". Матч відбувся 16 вересня.

В центральному матчі першого туру групового раунду Ліги Чемпіонів німецька "Боруссія" обіграла лондонський "Арсенал". Матч відбувся 16 вересня.

Генріх Мхітарян занапастив моментів на три матчі, зате склалося з результативністю у Чіро Іммобіле і П'єр-Емеріка Обамеянга, чиї голи принесли першу перемогу в групі D дортмундської "Боруссії".

"Боруссія" напередодні гри відчувала серйозні кадрові проблеми: наприклад, в заявку потрапила пара дублерів, а на правому фланзі оборони грав номінальний лівий захисник Ерік Дурм. Однак дортмундці все одно дуже жваво розпочали матч. Атаки господарів, якими керував Мхітарян, буквально притиснули гостей до воріт Войцеха Щенсни. Ось тільки це тиск довго не переростало в гольові моменти.

Перший виник на 27-й хвилині, коли активний Іммобіле прострілив на Обамеянга, але удар форварда в упор влучив у голкіпера. Далі пішло-поїхало. Мхітарян після плутанини в штрафному майданчику "Арсеналу" бив, здавалося, напевно, але в останній момент Джек Уїлшир завадив йому вразити ворота. Потім вірменський хавбек небезпечно стріляв з-за меж штрафного - двічі повз. Обамеянг намагався влучити у ближній кут - Щенсни був на місці.

До перерви "Арсенал" зумів відповісти лише двома заслуговують на увагу атаками - обидва рази на ударній позиції опинявся Денні Уелбек, але форвард збірної Англії не досяг успіху. Особливо образливим для нападника був епізод на 41-й хвилині, коли він не реалізував вихід один на один. Дуже скоро "Арсенал" був покараний: перед самим свистком на перерву Іммобіле підхопив м'яч на своїй половині поля після виносу, протягнув його до чужої штрафної, і залишив не у справ двох захисників та воротаря, піймавши останнього на протиході.

Другий тайм розпочався шокуючим чином для гостей. І знову успіх "Боруссії" принесла стрімка контратака після помилки суперників у центрі поля. Кевін Гросскройц отримав пас від Обамеянга і його вивів один на один - ні відчайдушний вихід Щенсни, ні спроба Лорана Кошельни винести м'яч з лінії воріт не врятували "Арсенал". Через пару хвилин всі питання міг зняти Іммобіле, але воротар парирував його удар метрів з шістнадцяти.

Далі "Арсеналу" доводилося ризикувати, а "Боруссія" отримала можливість контратакувати. Один з контрвипадів господарів завершився ударом в поперечину у виконанні Обамеянга. Він же на 72-й хвилині ледь не обікрав помилки Щенсни. Потім після провалу оборони гостей черговий вихід сам на сам не реалізував Мхітарян. Тим же відповів і Уелбек, хоча йому активно заважав Сократіс Папастатопулос, а під кінець і Лукас Подольскі. Але в підсумку команда Юргенна Клоппа впевнено довела справу до перемоги.

Використані матеріали УЄФА