ua en ru

В Україні цього року під час ЗНО проводитимуться технологічні перерви на 15 хвилин

В Україні під час зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) цього року будуть проводитися технологічні перерви на 15 хвилин, якщо у спостерігачів виникнуть підозри в тому, що абітурієнти списують. Про це сьогодні на брифінгу повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти Ірина Зайцева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заплановані технологічні перерви, які жодним чином не впливатимуть на сам процес тестування. Тобто це буде спеціально відведений час, і час виконання тесту залишиться таким, як і має бути. Це вимушений захід, ми проводитимемо це абсолютно коректно", - заявила Зайцева.

За її словами, перерви будуть також оголошувати, якщо абітурієнти понесли на тестування заборонені електронні предмети: телефони, планшети і т.д.

Також вона зазначила, що минулого року по Україні було зафіксовано 600 випадків, коли у абітурієнтів забрали заборонені прилади, а тести анулювали.

Читайте також: Близько 25% тих, хто зареєструвався для участі в ЗНО 2013 р., становлять випускники минулих років, - Міносвіти