ua en ru

Будівництво вертолітного майданчику на Парковій алеї в Києві проводиться без порушень, - Мінрегіон

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) запевняє, що будівництво вертолітного майданчику на Парковій алеї проводиться без порушень правил забудови Києва. Про це йдеться у відповіді міністерства на депутатський запит лідера "Удару" Віталія Кличка та народних депутатів фракції "Удар" до прем'єр-міністра України, генерального прокурора щодо порушення правил забудови міста Києва та незаконні дії столичної влади, що призвели до аварійної ситуації на схилах Дніпра, повідомляє прес-служба партії.

Запит спільно з Мінрегіоном розглянули Міністерство культури України, Державна екологічна інспекція України та КМДА.

У відповіді зазначається, що Державна служба з питань національної культурної спадщини, враховуючи висновок Головного управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища КМДА, погодила проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки по Парковій дорозі в Печерському районі столиці для будівництва, обслуговування та експлуатації об'єктів інженерної та транспортної інфраструктури. При цьому проект був погоджений за умови прийняття у встановленому порядку Київською міською радою рішень стосовно внесення змін до "Програми розвитку зеленої зони м. Києва до 2010 р. та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста", затвердженої рішенням Київради та до генплану розвитку міста в частині зміни цільового призначення земельної ділянки.

В міністерстві наголошують, що "рішення стосовно погодження відведеної земельної ділянки по Парковій дорозі для вказаних цілей було обумовлено, в першу чергу, нагальною необхідністю мінімізувати навантаження на дорожню мережу м.Києва в так звані "години пік".

За результатами перевірки, здійсненої Державною екологічною інспекцією у м. Києві, встановлено, що ТОВ "Амадеус КО" використовує земельну ділянку площею 2,2 га для будівництва Центру адміністративно-ділової авіації, а будівельні роботи виконує спільне українсько-французьке підприємство з іноземними інвестиціями ТОВ "Основа-Солфис".

Читайте також: Нардеп від "Удару" звернувся до Попова з вимогою пояснити, що будується на Парковій дорозі у Києві

"За інформацією Державної екологічної інспекції у місті Києві при обстеженні території встановлено, що об'єкти Центру адміністративно-ділової авіації вводяться в експлуатацію поетапно, а саме: вертодром "Дніпро-1" введений в експлуатацію у 2012 р., адміністративна будівля станом на час перевірки в експлуатацію не введена. Проводяться роботи з благоустрою території, які знаходяться на завершальному етапі. Фактів видалення зелених насаджень перевіркою не виявлено", - йдеться у відповіді.

Матеріали зазначеної перевірки скеровано до прокуратури Печерського району м. Києва.