ua en ru

Прокуратура притягла до адміністративної відповідальності 110 осіб за порушення при експлуатації атракціонів

Прокуратура притягла до адміністративної відповідальності 110 осіб за порушення при експлуатації атракціонів. Про це повідомила перший заступник начальника Головного управління захисту прав і свобод дітей Ірина Кучерина, передає прес-служба ГПУ.

"Результати перевірок, проведених територіальними підрозділами Держгірпромнагляду показали, що майже кожен з 1,4 тис. оглянутих атракціонів експлуатується з порушенням нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці", - сказала Кучерина.

Зокрема, не призначені працівники, відповідальні за їх утримання в справному стані, не проведено технічний огляд атракціонів підвищеної небезпеки, відсутній або ведеться неналежним чином експлуатаційна документація тощо.

"Через зазначені порушення призупинено експлуатацію 191 атракціону, зокрема зупинено атракціони підвищеної небезпеки в Закарпатській, Івано-Франківській, Луганській, Львівській, Полтавській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій, Чернігівській обл. Та м. Києві. Виведено з експлуатації 57 атракціонів, з яких 22 - демонтовані. За допущені порушення у цій сфері 110 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності", - повідомила Кучерина.

Разом з тим, прокурорськими перевірками встановлено, що окремими територіальними підрозділами Держгірпромнагляду не забезпечено належний контроль за фактичним усуненням виявлених ними порушень. Так, службовцями управління Держгірпромнагляду в Кіровоградській обл. не витребувано від суб'єктів господарювання ні належним чином оформленої відповіді на внесені приписи щодо безпечної експлуатації атракціонів. За результатами розгляду подання прокуратури Кіровоградської обл. три посадових осіб органу контролю притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Перевірки з вказаних питань тривають.

Читайте також: Держгірпромнагляд тимчасово зупинив роботу 22% атракціонів в Україні