ua en ru

Нацрада призначила позапланову перевірку радіо "Шансон" за привітання на адресу ДНР

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіо "Шансон" за привітання на адресу самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР).

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку радіо "Шансон" за привітання на адресу самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Нацради.

"Ухваленим на засіданні 17 липня рішенням Національна рада призначить позапланову перевірку ТОВ "ТРК "Шансон", м. Київ, у зв'язку зі зверненням громадянина Атаманюка Н.П. за фактом трансляції 8 липня 2014 року в ефірі цієї радіостанції р. в Києві на частоті 101,9 МГц привітання на адресу ДНР в передачі "КПЗ", - йдеться в повідомленні.

У повідомленні наголошується, що оскільки Генпрокуратура України кваліфікувала ДНР як терористичну організацію, цей випадок має ознаки порушення компанією вимог Закону України "Про телебачення і радіомовлення", зокрема абзацу 4 ч. 2 ст. 6 (не допускається використання телерадіоорганізацій для закликів до агресивних дій або їх пропаганди) та абзацу 12 год. 2 ст. 6 (не допускається використання телерадіоорганізацій для здійснення інших вчинків, за якими наступає кримінальна відповідальність).

Враховуючи викладене, і було прийнято рішення про призначення позапланової перевірки.