ua en ru

Міноборони планує до кінця 2014 р. ввести програму загальновійськової підготовки військовозобов'язаних

Міністерство оборони України планує до кінця 2014 р. ввести програму загальновійськової підготовки військовозобов'язаних.

Міністерство оборони України планує до кінця 2014 р. ввести програму загальновійськової підготовки військовозобов'язаних. Про це повідомляє прес-служба оборонного відомства.

Як розповів радник міністра оборони Олександр Данилюк, розробкою даної концепції займаються фахівці Міноборони та Генштабу Збройних сил. В її основу закладено принцип територіальної оборони - оборони населених пунктів та охорони особливо важливих держоб'єктів. Також в рамках програми планується вирішити завдання підготовки кадрів для партизанських і диверсійно-розвідувальних мереж, які будуть задіяні у випадку окупації певних територій України у разі відкритої агресії проти нашої держави.

При розробці концепції використовується досвід організації національної оборони провідних країн світу. Зокрема, планується, що своєрідний "курс молодого бійця" стане обов'язковим для кожного громадянина. Для жінок буде розроблена програма з ухилом на цивільну оборону та медичну підготовку. Перші експериментальні групи будуть набрані у великих містах вже найближчим часом. У підготовці військовозобов'язаних буде широко застосований досвід ведення бойових дій у ході антитерористичної операції на сході країни.