ua en ru

Кримськотатарський Меджліс готовий протистояти відторгнення Криму від України

Кримські татари готові чинити опір у разі спроб дестабілізації ситуації в Криму.

Кримські татари готові чинити опір у разі спроб дестабілізації ситуації в Криму. Про це в коментарі "Дзеркало тижня. Україна" повідомив голова Меджлісу Рефат Чубаров (на фото).

"Кримські татари, навіть в умовах такої невиправдано затягнувся з вини українських політиків процесу відновлення їх прав на своїй землі, чудово усвідомлюють ступінь катастрофи, яка може спіткати Крим і всіх його мешканців у разі будь-яких спроб відторгнення Криму від України", - підкреслив Чубаров.

"Відповідно, автори і провідники будь-яких експансіоністських задумів щодо Криму повинні виходити з того, що в особі кримських татар вони отримають гідну відсіч", - отметилглава Меджлісу.

Нагадаємо, президія Верховної ради Криму 4 лютого 2014 р. постановив ініціювати проведення загальнокримського опитування про статус півострова. Депутати також обговорювали можливість звернення до Президента Росії Володимиру Путіну і Держдумі Російської Федерації із закликом виступити гарантом непорушності статусу автономії Криму.

Зазначимо, що СБУ відкрила кримінальне провадження у зв'язку з підготовкою до посягання на територіальну цілісність України з-за подій в парламенті Криму.