ua en ru

Кредит на реконструкцію БСА буде залучено після обрання мера Києва, - голова КМДА

Кредит на реконструкцію Бортницької станції аерації (БСА) буде притягнутий після обрання мера Києва.

Кредит на реконструкцію Бортницької станції аерації (БСА) буде притягнутий після обрання мера Києва. Про це журналістам у Верховній Раді заявив новопризначений голова Київської міської державної адміністрації, нардеп від фракції "Батьківщина" Володимир Бондаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вже готуємо документи для отримання кредиту від японців", - сказав він, додавши, що всі документи з японською стороною будуть підписані тільки після проведення виборів у Києві.

За його словами, сума кредиту може скласти 10 млрд грн.

Нагадаємо, вибори мера Києва і Київради призначені на 25 травня.

В грудні 2013 р. Кабінет міністрів України затвердив розпорядження "Про затвердження плану першочергових заходів щодо запобігання аварійних ситуацій техногенного характеру на Бортницькій станції аерації р. в Києві".

Зокрема, передбачається завершення реалізації проекту "Реконструкція споруд першої черги Бортницької станції аерації по вул. Колекторній, 1 у Дарницькому районі р. Києва. І черга будівництва. Насосна станція першого підйому" вартістю 316 млн грн.

Крім того, передбачається впровадження системи раннього оповіщення у разі виникнення позаштатної ситуації вартістю 7 млрд грн.
Кабмін у своєму розпорядженні доручив забезпечити реалізацію проекту "Реконструкція дамб мулових полів № 1 і № 2 Бортницької станції аерації" вартістю 48,6 млн грн.