ua en ru

До керівництва у сфері держслужби планується залучити 200 представників бізнесу, - АПУ

В Адміністрації Президента України заявляють про плани залучити на керівні посади в сфері держслужби 200-220 фахівців-представників бізнесу з середньою зарплатою в 3 тис. дол.

В Адміністрації Президента України заявляють про плани залучити на керівні посади в сфері держслужби 200-220 фахівців-представників бізнесу з середньою зарплатою в 3 тис. дол. Про це сьогодні під час брифінгу в Києві заявив заступник глави АПУ Дмитро Шимків, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, залучення представників бізнесу до тимчасового проходження державної служби - один з елементів реформування державної служби в Україні.

"Головна мета - це підвищення ефективності державного управління через залучення фахівців. Сьогодні ми маємо ситуацію, коли в державі є велика потреба, особливо для керівних посад, ми говоримо про керівників управлінь, голів департаментів, залучення фахівців з бізнесу, які розуміли б більш глибше економічні процеси, які б мали зовсім інший досвід організаційної роботи, або реформування, або змін", - зазначив Шимків.

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків прогнозує, що закон про реформу державної служби прийме Верховна Рада восьмого скликання.