ua en ru

Держенергоефективності компенсує українцям 20% кредиту на покупку негазових котлів

Кабінет міністрів України сьогодні прийняв рішення про компенсації для населення 20% кредиту на покупку негазових котлів опалення.

Кабінет міністрів України сьогодні прийняв рішення про компенсації для населення 20% кредиту на покупку негазових котлів опалення. Про це в ході брифінгу заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Держагенство має 500 млн грн Євросоюзу на збільшення енергоефективності. З цієї суми 50 млн євро будуть спрямовані на допомогу населенню для придбання негазового котла", - заявив Савчук.

Дане рішення Кабміну передбачає в цьому році економію газу населенням в обсязі близько 200 млн куб. м газу.

В першу чергу програма торкнеться тих категорій населення, які змушені брати кредит на придбання обладнання.

"У цьому році ми будемо допомагати тим, хто буде кредитуватися. Ми будемо давати мешканцям, які беруть кредит, 20% від тіла кредиту, але не більше 5 тис. грн", - заявив глава Держагентства енергоефективності.

На першому етапі Держагентство буде співпрацювати з Ощадбанком як з кредитором населення.

"Сподіваюся, що ми в цьому році відшліфуємо цю схему з Ощадбанком. У наступному році ми плануємо залучити більшу кількість банків, у тому числі і на потреби утеплення будинків", - заявив Савчук.

За його словами, програма передбачає фінансування кредитів з найбільш дешевих категорій котлів, переважно вітчизняних.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України виділив 500 млн грн на реалізацію програми переходу на альтернативні джерела енергії.