ua en ru

Глава СБУ пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору

Глава СБУ пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору
Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору.

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко пропонує ввести кримінальну відповідальність за заперечення Голодомору. Про це він заявив під час лекції перед курсантами Національної академії СБУ, передає прес-служба відомства.

"Ми будемо це пропонувати, я переконаний, що кримінальна відповідальність необхідна", - заявив Наливайченко.

За його словами, сьогодні потрібно встановити відповідальність за заперечення Голодомору 1932-1933 рр. як геноциду, як наприклад, в Ізраїлі існує відповідальність за заперечення Голокосту". Він також заявив, що не менш важливим є питання заборони на законодавчому рівні політичної сили, яка організовувала злочини проти українців, в тому числі і Голодомор.

"В парламент прийшли молоді люди, впевнений, що вони будуть більш згуртовані і здатні внести необхідні країні зміни", - підкреслив він.

На його переконання, це важливо для неповторення таких злочинів у майбутньому. Він зазначив, що безкарність організаторів злочинів проти українців призвела до того, що сьогодні ці злочини повторюються - "на Донбасі з'являються нові концтабори, люди в цьому регіоні, як і в тридцятих роках, страждають від голоду".

Нагадаємо, завтра, 22 листопада, Президент України Петро Порошенко візьме участь у заходах в пам'ять про жертв Голодоморів в Україні.