ua en ru

Для допомоги сирійським біженцям необхідно 3,5 млрд дол., - ООН

В Організації Об'єднаних Націй (ООН ) заявили, що для розв'язання кризи, викликаної втечею із країни більше 2 млн сирійців, потрібно близько 3,5 млрд дол. Країни-донори мають переглянути свій внесок у вирішення проблеми і бути щедрими, заявила заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Амос.

В Організації Об'єднаних Націй (ООН ) заявили, що для розв'язання кризи, викликаної втечею із країни більше 2 млн сирійців, потрібно близько 3,5 млрд дол. Країни-донори мають переглянути свій внесок у вирішення проблеми і бути щедрими, заявила заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Валері Амос, передає ВВС.

За оцінками ООН, 2 млн сирійців втекли із країни, ще 4 млн вважаються внутрішньо переміщеними особами, тобто вимушеними залишити свої житла, але при цьому вони не перетинали кордон.

Згідно з раніше оприлюдненими даними комісії ООН у справах біженців, кількість вимушених переселенців у результаті громадянської війни в Сирії досягла 7 млн ​​людей, а це означає, що кожен третій житель країни був змушений залишити свій будинок.

В ООН неодноразово попереджали, що ситуація з біженцями може важко позначитися на сусідніх із Сирією державах і призвести до нестабільності в усьому регіоні.

Як повідомлялося, Президент США Барак Обама має намір 10 вересня виступити зі зверненням до американців з питання Сирії.

У той же час Президент Росії Володимир Путін заявив напередодні, що, у разі військового удару, РФ продовжуватиме надавати допомогу Сирії, як це робиться і зараз, шляхом поставок зброї і співробітництва в економічній сфері.

Нагадаємо, 11 країн G20 висловилися за жорстку міжнародну реакцію на ситуацію, пов'язану із застосуванням у Сирії хімічної зброї у вигляді нервово-паралітичного газу.

Раніше Президент Сирії Башар Асад застеріг США і Францію від масштабної війни на Близькому Сході.

Війна в Сирії триває з березня 2011 р., жертвами конфлікту стали понад 100 тис. осіб. Повстанці вимагають відставки Асада, звинувачуючи урядові сили в насильстві по відношенню до мирного населення. Офіційний Дамаск стверджує, що під прикриттям демократичних гасел у країні орудують "банди озброєних терористів", підтримувані зарубіжними радикальними угрупованнями ісламістів.