ua en ru

Число померлих від Еболы медпрацівників зросла до 236 осіб

Число померлих від Ебола медпрацівників зросла до 236 осіб, ще 427 працівників інфіковані, повідомляється в Twitter Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Число померлих від Еболы медпрацівників зросла до 236 осіб, ще 427 працівників інфіковані, повідомляється в Twitter Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

За даними організації на 10 жовтня, загальне число випадків захворювання лихоманкою Ебола з березня 2014 року досягло 8 тис. 470, загинули 4 тис. 76 осіб.

Лихоманка Ебола - гостра висококонтагіозна вірусна хвороба, що викликається вірусом Ебола. Перша спалах лихоманки Ебола була зареєстрована в березні 2014 року в Гвінеї. У Нігерії, Ліберії і Сьєрра-Леоне у зв'язку з епідемією оголошено надзвичайний стан. Раніше ВООЗ визнала лихоманку Ебола "загрозою світового масштабу".

Випадки захворювання лихоманкою зафіксовані в Європі, Гонконгу, Беніні, Буркіна-Фасо, Кот-Д'івуарі, Гвінеї-Бісау і Малі. В США також було виявлено кілька інфікованих, один з них помер.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, епідемія лихоманки Ебола в Західній Африці досягне свого піку до початку грудня 2014 р., коли буде фіксуватися від 5 до 10 тис. випадків захворювання на тиждень.