ua en ru

Акціонери "Укрнафти" першим ділом узгодять розподіл 1,2 млрд грн дивідендів, - Яценюк

Акціонери "Укрнафти" першим ділом узгодять розподіл 1,2 млрд грн дивідендів, - Яценюк Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Сьогодні відбудуться збори акціонерів "Укрнафти"

На сьогоднішньому зібранні акціонерів "Укрнафти" буде прийнято рішення про розподіл дивідендів за 2014 р. в сумі 1,2 млрд грн. Про це сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в Україні на кінець відбудеться загальні збори акціонерів найбільшої енергетичної компанії України, яка має приватну частку у розмірі 49%, державну частку у розмірі 51%,- це відкрите акціонерне товариство "Укрнафта". Члени Кабінету міністрів тільки що мали зустріч з вірогідним кандидатом на голови правління цієї компанії, який має серйозний досвід роботи в найбільших світових енергетичних компаніях", - заявив Яценюк.

Прем'єр зазначив, що на засіданні, насамперед, має бути прийняте рішення про розподіл дивідендів на користь держави на суму 1,2 млрд грн.

Крім того, за словами Яценюка, на засіданні акціонерів з'явиться новий голова правління. Як тільки з ним буде підписаний контракт, він відразу приступить до виконання обов'язків.

Нагадаємо, основний претендент на посаду керівника компанії "Укрнафта" Марк Роллінз зможе офіційно приступити до виконання своїх обов'язків не раніше 4 вересня 2015 року.