ua en ru

У Слов'янську МВС затримало бойовика ДНР

У Слов'янську МВС затримало бойовика ДНР Фото: МВС

Затриманий тривалий час переховувався, кочуючи по містах України

У Слов'янську Донецької області співробітники Міністерства внутрішніх справ (МВС) затримали бойовика так званої "Донецької народної республіки" (ДНР), який чергував на блокпостах терористів. Про це повідомляє
прес-служба Слов'янського МВ ГУМВС України в Донецькій області.

Відзначається, що 37-річний учасник збройного бандформування тривалий час переховувався, кочуючи по містах Донецької та інших областей України.
Підозрюваний був затриманий за місцем проживання в ході відпрацювання оперативної інформації.

Установлено, що фігурант з квітня по травень 2014 року з автоматичною зброєю в руках чергував на блокпостах терористів. Зловмисник незаконно додивлявся транспортні засоби, перевіряв документи у громадян.

Як тільки в Слов'янську почалися активні бойові дії, бойовик покинув місто і довгий час переховувався в населених пунктах регіону та інших областей України. У Слов'янську його практично ніщо не тримало - він жив один, постійного місця роботи не мав. Після тривалої "подорожі" підозрюваний вирішив повернутися у рідне місто.

Повідомляється, що стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 "Створення терористичної групи чи терористичної організації" Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, СБУ затримала двох найманців ДНР.