ua en ru

Сенат США наполягає на наданні зброї Україні до 1 жовтня

Сенат США наполягає на наданні зброї Україні до 1 жовтня Сенатор Роб Портман в Києві

Прихильники України в Сенаті США докладуть максимум зусиль для того, щоб надати летальна зброю Україні в наступному фіскальному році, який починається з 1 жовтня 2015 р. Про це під час візиту в Київ заявив член Сенату США Роб Портман, передає Український кризовий медіа-центр.
"Я особисто буду боротися за цю військову допомогу", - заявив Портман.

Сенатор висловив свою підтримку ініціативі продовжити санкції проти російської агресії в Україні. Питання буде розглядатися в кінці червня або на початку липня.

"Економічні санкції будуть продовжені, якщо Росія не виведе свої сили і не почне поважати непорушність українських кордонів. Будь-який інший варіант не допускається. Ми повинні пам'ятати, що санкції були введені не тільки із-за російської агресії на сході України, але й насамперед після анексії Криму", - підкреслив сенатор.

Зазначимо, під час свого візиту в Україну сенатор Портман зустрівся з Президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом, а також міністрами внутрішніх справ, економіки і секретарем РНБО.

Нагадаємо, в кінці березня Конгрес США схвалив резолюцію за відправку зброї Україні, після чого в Держдепі США повідомили, що Президент Обама не змінив своєї позиції з цього питання.