ua en ru

У збірної України з хокею новий головний тренер

У збірної України з хокею новий головний тренер Фото: Олександр Савицький

Національну збірну з хокею очолив Олександр Савицький

В ході засідання виконкому Федерації хокею України (ФХУ) сьогодні, 4 серпня 2015 р., головним тренером національної збірної команди України з хокею був призначений Олександр Савицький, повідомляє прес-служба ФХУ.

Повідомляється, що кандидатура Савицького була запропонована президентом хокейної федерації Анатолієм Брезвіним.

"У нас працювала експертна група, свої пропозиції вносили також члени виконавчого комітету. Ми детально опрацювали всі кандидатури. Ряд кандидатів не висловили наміру працювати зі збірною, деякі були задіяні у клубних командах. В кінці кінців ми зупинили свій вибір на Олександру Савицькому. Це відомий у минулому хокеїст, молодий і амбітний тренер зі своїм баченням, перераховувати досягнення якого можна дуже довго", - представив Савицького президент Федерації.

Як відзначають в прес-службі, найближчим часом новопризначений наставник повинен запропонувати на розгляд виконкому кандидатури своїх помічників.

При цьому члени виконкому зазначили важливість процесу омолодження складу команди. "Ми повинні побудувати конкурентоспроможний чемпіонат України, де будуть грати наші молоді вихованці. У нас щорічно з'являється кілька нових хороших гравців. Наше завдання - дати їм можливість не загубитися в хокеї", - заявив Брезвін.

"Я вдячний за довіру з боку виконкому. Я згоден з баченням керівництва Федерації щодо необхідності залучення нових виконавців. Гарною підмогою в цьому аспекті буде національний чемпіонат, де будуть виступати молоді гравці. Головне, що є час для перезавантаження національної збірної. Попередній тренерський штаб почав процес омолодження збірної. Я збираюся продовжувати цей процес", - заявив у свою чергу Олександр Савицький.

Зазначимо, Савицький Олександр Валерійович народився 3 травня 1971 р. р. в Києві. Ігрове амплуа - захисник. Виступав за команди: "Сокіл", "Плзень" (Чехія), "Ак Барс" (Росія), "Зволен" (Словаччина), "Хімік" (Росія), "Вайсвассер" (Німеччина), "ЦСКА" (Росія), "Ольборг" (Данія), "Бйоркльовен" (Швеція), "Керамін" (Білорусь) і "Беркут".

Досягнення: Багаторазовий чемпіон України, чемпіон Росії (1998), срібний призер чемпіонату Словаччини (2000).

У складі національної збірної команди України зіграв 119 матчів (8-й результат в історії), набрав 50 очок (13 шайб + 37 результативних передач). Учасник 9 чемпіонатів світу.

Тренерська кар'єра:

Асистент головного тренера національної збірної - сезон 2008/2009

Старший тренер молодіжної збірної - сезон 2009/2010, сезон 2010/2011

Головний тренер ХК "Поділ" - 2010/2011

Старший тренер юніорської збірної - сезон 2012/2013

Головний тренер ХК "Кременчук" - сезон 2013/2014

Генеральний менеджер ХК "Кременчук" - сезон 2014/2015

Нагадаємо, в минулому році Україна відмовилася від проведення Чемпіонату світу з хокею-2015 з-за складної ситуації в країні.