ua en ru

Російський суд засудив фігурантів "болотної справи" до 3,5 років в'язниці

Замоскворецький суд Москви визначив покарання фігурантам справи про масові заворушення на Болотній площі.

Замоскворецький суд Москви визначив покарання фігурантам справи про масові заворушення на Болотній площі. За рішенням судді Наталії Сусиной антифашист Олексій Гаскаров і бізнесмен Олександр Марголін проведуть в колонії за 3,5 року, націоналіст Гущин Ілля - 2,5 року, передає кореспондент РБК із залу суду. Відбувати покарання вони будуть у колонії загального режиму.

Суд призначив умовний термін пенсіонерці Олені Кохтаревой. Вона одна з небагатьох фігурантів гучної справи, хто покаявся, визнав провину і заявив про зміну своїх політичних поглядів: тепер підтримує діючу владу, а не опозицію.

Гущину суд призначив покарання нижче нижчої межі, так як він частково визнав провину і "сприяв розкриттю злочину".

"Призначаючи покарання, суд враховує стан здоров'я підсудних і враховує вплив покарання на можливість виправлення підсудних", - зазначила суддя Сусіна.

Раніше свою провину повністю визнав тільки бізнесмен Максим Лузянин. Але, як виявилося, він отримав найсуворіше покарання - 4,5 роки колонії, так як його справа розглядалася першим в кінці 2012 року.

Пізніше такий же термін, 4,5 роки колонії, був призначений і передбачуваних організаторів масових заворушень - лідера руху "Лівий фронт" Сергію Удальцову і опозиціонеру Леоніду Развозжаєву.