ua en ru

РФ почала використовувати в Сирії ще дві нові авіабази

РФ почала використовувати в Сирії ще дві нові авіабази Фото: російські літаки

Росія використовує аеродроми Шайрат в Хомсі і Аль-Тайас в Пальмірі

Російська авіагрупа в Сирії почала використовувати для боротьби з терористами "Ісламської держави" (ІДІЛ) нові об'єкти. Крім основної авіабази Хмеймім в Латакії РФ використовує бази Шайрат в Хомсі і Аль-Тайас в Пальмірі, повідомляє "Комерсант".

Дві нові бази використовуються як аеродроми "підскоку" (для короткочасної стоянки для дозаправки літаків і дозавантаження туди боєприпасів) при наданні вогневої підтримки урядовим військам в момент настання. Джерела видання стверджують, що при необхідності Росія має право використовувати будь-яку сирійську інфраструктуру.

Про те, що Росія може розмістити в Сирії ще кілька авіабаз, з посиланням на дані правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights, повідомило Reuters. За інформацією агентства, крім основного майданчика в Хмеймімі (біля Латакії) російська авіатехніка, що бере участь в операції проти ІДІЛ, буде дислокуватися на аеродромі Аль-Тайас (провінція Пальміра) та на базі Шайрат (провінція Хомс). Офіційні представники Міноборони РФ і прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков ці відомості не коментували.

Нагадаємо, США підуть на жорсткі заходи", якщо Росія та Іран будуть блокувати політичний процес в Сирії.