ua en ru

Раді запропонували відтермінувати введення касових апаратів до 2016 р

Раді запропонували відтермінувати введення касових апаратів до 2016 р Фото: касовий апарат

Рішення було прийнято під тиском підприємців

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики рекомендував парламенту відстрочити обов'язкове введення касових апаратів для підприємців третьої групи на 1 січня 2016 р. (замість раніше запланованого 1 липня 2015 р.), коли ця норма повинна вступити і для підприємців другої групи. Засідання комітету тривало близько 6 годин, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомляє кореспондент, дане рішення було прийнято внаслідок тиску підприємців.

Зміни в законопроект №1088, підготовлений до другого читання, завтра будуть розглянуті в сесійній залі Верховної Ради.

Відзначимо, напередодні в Державній фіскальній службі повідомляли, що встановити касові апарати до 1 липня 2015 р. повинні 55 з 284 тисяч суб'єктів підприємницької діяльності III групи.

Нагадаємо, 18 березня ВР прийняла в першому читанні законопроект №1088 "Про внесення змін до закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні реєстраторів)".

З 2014 р. уряд зобов'язав весь бізнес, який використовує у своїй роботі реєстратори розрахункових операцій (РРО), замінити обладнання, яке буде передавати дані чекових стрічок фіскалам - в режимі онлайн.