ua en ru

Рада хоче посилити вимоги стосовно охорони рідкісних видів тварин і рослин

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 3672 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони біорізноманіття)"

Народні депутати підтримали у першому читанні законопроект № 3672 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо охорони біорізноманіття)". За відповідне рішення проголосували 245 парламентарів.

Як відзначають автори документу, даний законопроект спрямований на посилення заходів щодо охорони біорізноманіття та вдосконалення охорони об'єктів Червоної книги України; збереження територій природно-заповідного фонду України; охорони середовищ існування об'єктів біорізноманіття; приведення законів України до норм міжнародного екологічного права; зміцнення авторитету України на міжнародній арені.

Зокрема законопроект посилює вимоги стосовно охорони птахів, занесених в Додаток 2 Бернської конвенції, забороняє знищення середовища існування рідкісних видів тварин і рослин у біосферних заповідниках та національних природних парках, забороняє використання пневматичної зброї у непристосованих для цього місцях.

Також у проекті закону містяться пропозиції щодо уточнення суб‘єктів охорони об‘єктів Червоної книги, коригування заборон щодо використання тварин при проведенні іспитів, змагань і притравки мисливських собак, а також у видовищних заходах, умов природокористування на територіях природно-заповідного фонду тощо.