ua en ru

Рада оголосила перерву до 23:00

Рада оголосила перерву до 23:00 Фото: Андрій Парубій

Після перерви депутати зберуться для прийняття держбюджету-2016

Верховна Рада України збирається відновити роботу над проектом державного бюджету на 2016 рік сьогодні, 24 грудня, 2015 р., в 23-00 після того, як Кабмін напрацює необхідні зміни в документи на основі нового податкового законодавства, схваленого сьогодні в парламенті. Про це в ході засідання парламенту повідомив перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій, передає кореспондент "РБК-Україна".

Парубій наполягав на обговоренні у другому читанні двох проектів законів щодо державного оборонного замовлення.

"У мене прохання до вас, щоб ми ще два законопроекти обговорили, це друге читання, це про оборонку... Всі хочуть піти відпочити, але це питання про державне оборонне замовлення", - закликав заступник голови ВР.

Проте із-за недостатньої кількості депутатів в залі, він оголосив перерву.

"У нас стоять оборонні питання другим читанням ,друге читання ми не можемо просто обговорити, треба буде голосувати за кожну правку. І на жаль, те що у нас немає достатньої кількості голосів у залі – це погано, але ми зберемся сьогодні для того, щоб ми змогли продовжити таку потрібну для країни роботу. Шановні колеги, у 23:00, ми збираємося в цьому залі для прийняття бюджету України", - підкреслив віце-спікер.

Ранньо в ході сьогоднішнього засідання парламенту віце-спікер заявив, що депутати повернуться до роботи в сьогодні в 22-30.

Нагадаємо, сьогодні раніше, 24 грудня, депутати Верховної Ради України вирішили працювати до прийняття державного бюджету на 2016 рік. Пропозиція з третього разу підтримали 232 депутати ВРУ.

Раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив депутатам Верховної Ради України засіданням 31 грудня для прийняття державного бюджету на 2016 рік.