ua en ru

Проект "Стіна" буде коштувати не дорожче 4 млрд грн, - Держприкордонслужба

Проект "Стіна" буде коштувати не дорожче 4 млрд грн, - Держприкордонслужба Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян

Облаштування державного кордону "Європейський вал", також відомий як "Стіна", буде коштувати не дорожче 4 млрд грн. Про це в ході брифінгу заявив прес-секретар і помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає кореспондент РБК-Україна.

"Як ви знаєте, в кінці минулого року попередня вартість оцінки плану інженерного облаштування українсько-російського кордону та адміністративної межі з тимчасово окупованих Кримом становила понад 8 млрд грн. Кабмін дав доручення Державній прикордонній службі відпрацювати пропозиції щодо здешевлення виконання даного плану. Державна прикордонна служба опрацювала спільно з проектними організаціями ці пропозиції і зараз, за нашими підрахунками, вартість даного проекту складе не більше 4 млрд грн", - заявив Слободян.

"За рахунок чого зменшилася вартість... Ми провели більш детальне вивчення місцевості і відмовилися від облаштування системи так званого забору сигналізаційною системи вздовж українсько-російського кордону. Сигналізаційна система буде забудовуватись тільки біля пунктів пропуску і на тих ділянках, де це найбільш необхідно", - додав він.

Нагадаємо, будівництво "Стіни" відновлять у квітні.