ua en ru

Порошенко взяв під особистий контроль розслідування корупції у прокуратурі

Порошенко взяв під особистий контроль розслідування корупції у прокуратурі Фото: Петро Порошенко

ГПУ хоче просити суд про найсуворіший запобіжний захід для затриманих прокурорів

Президент України Петро Порошенко взяв під особистий контроль розслідування корупції у центральному апараті ГПУ та прокуратурі Київської області, в результаті якого були затримані перший заступник голови слідчого управління і заступник прокурора Київської області. Про це Порошенко повідомив сьогодні під час зустрічі х керівниками Генеральної прокуратури та Служби безпеки України, повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко високо оцінив роботу силовиків і зазначив, що й надалі вимагає рішучості дій у боротьбі з корупцією.

Порошенко взяв під особистий контроль розслідування корупції у прокуратурі

Фото: зустріч Петра Порошенка з керівниками ГПУ і СБУ

"Прокурорську "недоторканність" скасовано. Корупціонери мають бути притягнуті до відповідальності. Думаю, що реформована прокуратура, після того, як там був створений спеціальний підрозділ з боротьби з корупцією серед прокурорських працівників, дуже добре починає", - наголосив Порошенко.

"Зараз треба продовжувати рішучу діяльність по викоріненню корупції у вищих органах державної влади", - сказав він.

У свою чергу виконуючий обов'язки генерального прокурора України - перший заступник голови ГПУ Володимир Гузир повідомив, що затримання зазначених осіб відбулося вранці 5 липня.

"Під час проведених обшуків до зазначених осіб виникло багато питань, пов'язаних із значними, у порівнянні із зарплатнею державного службовця, сумами грошей у національній та іноземній валюті та інші питання. Ним було оголошено про підозру. Сьогодні буде вирішено питання достатності доказів для постановки перед судом щодо обрання їм найсуворішого запобіжного заходу", - повідомив Гузир.

Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що у рамках зазначеної операції Служба безпеки у співпраці з Генеральною прокуратурою проводила низку слідчих дій, пов'язаних із боротьбою з проявами корупції серед прокурорів.
"На нас був покладений саме оперативний супровід і забезпечення роботи слідчо-оперативної групи. У процесі вжитих слідчих дій дійсно було вилучено значну кількість доказів злочинної діяльності", - сказав Грицак, зазначивши, що йдеться про астрономічні суми.

Нагадаємо, 5 липня 2015 р. в прокуратурі Київської області провели обшук.