ua en ru

Порошенко вимагає у найкоротші терміни забезпечити рішення соцпитань демобілізованих

Порошенко вимагає у найкоротші терміни забезпечити рішення соцпитань демобілізованих Фото: Петро Порошенко

Народ стикається з бюрократією, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко вимагає у найкоротші терміни забезпечити вирішення соціальних питань демобілізованих. Про це він сказав під час наради з керівниками ОДА щодо стану виконання указу "Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції", передає прес-служба Порошенка.

Глава держави висловив невдоволення станом виконання відповідних законів.

"Закони - хороші і добрі, і бюрократія - зла і бездушна. Люди стикаються не з законами, вони стикаються з бюрократією", - зазначив він.

В першу чергу Президент звернув увагу на те, що поступають сигнали незбереження за працівниками, призваними на військову службу, місця роботи, посади та заробітку. Тому Президент підкреслив необхідність законодавчо посилити відповідальність керівників підприємств за такі дії.

"Це найбільш привілейована частина суспільства, тому що ці привілеї вони заслужили потом і кров'ю. Наше завдання - знайти їм роботу. І це справа не тільки служб зайнятості. Голова обласної, районної адміністрації, міський голова, сільський та селищний нехай беруть воїна за руку і допомагають йому знайти роботу", - заявив Президент.

Щодо всіх виявлених недоліків Президент поставив чіткі вимоги і терміни для їх усунення.

Також Глава держави наголосив на необхідності якнайшвидшого вирішення питання забезпечення житлом сімей військовослужбовців, які загинули під час захисту територіальної цілісності та суверенітету України.

"Необхідно було, знову-таки терміново, визначити порядок забезпечення житлом сімей загиблих учасників бойових дій. На сьогодні розроблено проект постанови Кабінету Міністрів про затвердження порядку надання відповідної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам", - зазначив Президент.

Нагадаємо, Порошенко зажадав прискорити процедуру надання статусу учасника АТО.