ua en ru

Порошенко сьогодні відвідає Німеччину

Порошенко сьогодні відвідає Німеччину Фото: Петро Порошенко

Президент проведе зустрічі з європейськими лідерами щодо мирного врегулювання на Донбасі

Президент України Петро Порошенко відвідає Німеччину 13-14 травня, де, зокрема, в місті Аахен проведе зустрічі зі світовими європейськими лідерами стосовно мирного врегулювання на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Зазначається, що Порошенко під час відвідання навчального центру "Десна" (Чернігівська область) відзначив роль Канцлера Німеччини Ангели Меркель та Президента Франції Франсуа Олланда у забезпечення виконання Мінських домовленостей.

"Наше ключове завдання - єдність Європи, єдність та солідарність з Україною", - наголосив глава держави.

Він також підкреслив важливість донесення об'єктивної інформації про те, що відбувається в зоні АТО. Глава держави наголосив, що Україна неухильно дотримується всіх без виключення Мінських зобов'язань, однак бойовики постійно здійснюють провокації проти України.

Нагадаємо, 10 травня 2015 р. Ангела Меркель відвідала Москву, де зустрілася з Володимиром Путіним. Лідери Німеччини і Росії вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні, поклавши вінки до могили невідомого солдата. Під час послідували за цим переговорів, Путін і Меркель у числі іншого обговорили ситуацію в Україні.