ua en ru

Порошенко закликав силовиків посилити взаємодію

Порошенко закликав силовиків посилити взаємодію Фото: нарада Порошенка з керівниками силових відомств

Нікому не дозволю тягнути ковдру на себе, - Президент

Президент України Петро Порошенко провів нараду з керівниками силових відомств і структур щодо невідкладних заходів для підвищення ефективності боротьби з корупцією, контрабандою та зловживаннями на митниці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Загрози, які сьогодні несе корупція для існування нашої держави, аж ніяк не менше, ніж загроза від російської агресії на Донбасі і від російської анексії Криму", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що до початку повномасштабної роботи Національного антикорупційного бюро зусилля в цьому напрямку, разом з НАБУ, повинні скоординувати Служба безпеки України, Міністерство внутрішніх справ, Національне агентство з питань запобігання корупції, Генеральна прокуратура, інші силові відомства.

"Вимагаю значно більш високого рівня координації дій між силовими структурами. Нікому не дозволю тягнути ковдру на себе. Повинні продемонструвати ефективну взаємодію, щоб ми звітували не за кількість порушених справ, а за кількість вироків суду, коли корупційні схеми будуть доведені до суду і злочинці будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - підкреслив він.

Глава держави особливо акцентував увагу на питанні реформування кожного з відомств.

Президент висловив сподівання, що вже найближчим часом Верховною Радою буде затверджена комплексна програма реформування Міністерства внутрішніх справ і побудови національної поліції, яка складається з п'яти законопроектів. "Сподіваюся, парламент буде здатний забезпечити ці здвиги", - зазначив Порошенко

Відзначимо, Президент України Петро Порошенко до кінця дня очікує від т.в.о. голови Служби безпеки України Василя Грицака подань про звільнення трьох заступників голови Служби і начальника слідчого управління.