ua en ru

Порошенко пропонує Раді ратифікувати угоду з Нідерландами про місію захисту розслідування аварії Boeing

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду між Україною та Королівством Нідерланди про міжнародну місію захисту розслідування аварії літака Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області 17 липня 2014 р.

Президент України Петро Порошенко пропонує Верховній Раді ратифікувати угоду між Україною та Королівством Нідерланди про міжнародну місію захисту розслідування аварії літака Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області 17 липня 2014 р. Проект відповідного закону №0088 зареєстрований сьогодні, 29 липня 2014 р., в парламенті.

Зазначимо, 28 липня 2014 р. Україна та Нідерланди підписали угоду про міжнародну місію захисту розслідування авіакатастрофи літака Boeing 777.

Як зазначають в держкомісії з розслідування катастрофи, місія створюється для сприяння зібранню решток та проведення розслідування на місті авіакатастрофи. Місія складається з експертів та представників поліції Нідерландів, Австралії та інших країн, громадяни яких перебували на літаку Boeing 777.

Для остаточного набуття чинності угоду має ратифікувати Верховна Рада України.

Очікується, що угода буде ратифікована на позачерговому засіданні українського парламенту 31 липня 2014 р.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко висловив надію, що Верховна Рада 31 липня дозволить Австралії і Нідерландам направити в Україну громадянську поліцейську місію.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджуює, що літак збили бойовики. Водночас бойовики заперечують свою причетність до інциденту.