ua en ru

Порошенко відповів на петицію про голосування нардепів за відбитками пальців

Порошенко відповів на петицію про голосування нардепів за відбитками пальців Фото: Петро Порошенко

Упродовж 19 днів за відповідну петицію проголосувало майже 30 тис. осіб

Президент України Петро Порошенко відповів на петицію, у якій пропонується запровадити у Верховній Раді України "електронну систему голосування з відбитком пальців" з метою унеможливлення "голосування за неприсутніх депутатів". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, упродовж 19 днів за відповідну петицію проголосувало 29 тисяч 825 осіб.

"Як гарант додержання Конституції України я підтримую необхідність невідкладного вирішення порушеної в електронній петиції проблеми забезпечення особистого голосування народними депутатами України. Водночас запропонований Вами шлях розв'язання питання через "електронну систему голосування з відбитком пальців" пов'язаний із необхідністю вирішення низки питань юридичного, матеріально-технічного, фінансового характеру тощо. Крім того, особисте голосування народних депутатів України може бути забезпечено й іншими шляхами, що потребує комплексного підходу", - зазначив Порошенко.

Порошенко повідомив, що звернувся з офіційним листом до голови Верховної Ради України з проханням створити робочу групу для вивчення питання можливості, доцільності та ефективності впровадження електронної системи підрахунку голосів, що працюватиме методом ідентифікації відбитків пальців.

Як зазначається, відповідна робоча група має бути створена на базі комітету з питань регламенту та організації роботи Ради. А до їъ складу увійдуть представники Міністерства фінансів України, адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Інституту проблем математичних машин і систем Національної академії наук України, а також відповідних фахівців Управління комп'ютеризованих систем Апарату Верховної Ради України.

Окрім цього, проходитимуть слухання на тему: "Шляхи забезпечення особистого голосування у Верховній Раді України", до участі в яких запросять й автора петиції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко доручив Кабміну розглянути скасування розмитнення і акцизу на імпорт авто.