ua en ru

Порошенко схвалив введення фото- та відеофіксації порушень ПДР

Порошенко схвалив введення фото- та відеофіксації порушень ПДР Фото: Петро Порошенко

З проханням підписати закон до Президента звернувся начальник київської поліції

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху", який передбачає деякі нові повноваження для виконання патрульної поліцією своїх завдань у сфері забезпечення безпеки руху. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомляється, на ім'я Президента України надійшов лист від начальника департаменту патрульної служби МВС України Олександра Фацевича з проханням розглянути можливість невідкладного підписання даного закону.

"У листі, зокрема, йшлося про те, що "створення патрульної поліції стало помітною реформою в суспільстві, а ріст більш 60% кількості звернень громадян до патрульної поліції свідчить про неабиякий рівень довіри суспільства". При цьому увага акцентувалася на необхідності отримання департаментом патрульної служби додаткових повноважень для більш ефективного функціонування патрульної поліції, особливо в частині забезпечення безпеки руху", - сказано в повідомленні.

Згідно з підписаним Президентом України законом запроваджується автоматичне фото - і відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка повинна покращити рівень безпеки дорожнього руху і знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими тяжкими наслідками, також вводиться новий вид адміністративного стягнення - штрафні бали, встановлюється розмір штрафу або кількості штрафних балів в санкції статті, надаються повноваження щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення уповноваженими працівниками підрозділів патрульної служби МВС.

"Відомо, що подібні системи позитивно зарекомендували себе у багатьох країнах світу, зокрема в Німеччині, Швеції, Великобританії, Італії, Швейцарії, Австрії, Нідерландах, Франції та інших", - зазначили в прес-службі Президента.

Зазначимо, Верховна Рада ухвалила цей закон 267 голосами 14 липня.

Нагадаємо, 4 серпня Президент України Петро Порошенко підписав закон про "Національної поліції".