ua en ru

Порошенко схвалив зміни до процедури закупівлі послуг харчування військовим

Порошенко схвалив зміни до процедури закупівлі послуг харчування військовим Фото: Петро Порошенко

Закон підвищить якість харчування військових

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 310-VIII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо організації харчування особового складу Збройних сил України". Про це повідомила прес-служба Президента України.

Закон вносить зміни до Господарського кодексу України та закону України "Про господарську діяльність у Збройних силах України" та запроваджується механізм передачі військовими частинами закріпленого за ними рухомого та нерухомого майна, необхідного для організації харчування особового складу Збройних сил України в стаціонарних та польових умовах, у користування на безоплатній основі на умовах позички переможцям процедур закупівель, які надають послуги з харчування військовослужбовців, з обов'язковим поверненням цього майна після закінчення строку дії договору про закупівлю послуг із харчування.

"Сьогодні передається відповідне військове майно суб'єктам господарювання виключно на умовах оренди, надавач послуг за харчування обирається по критеріям "найнижча ціна", а орендарем майна стає суб'єкт , який пропонує найвищу ціну за об'єкт оренди. Пропонується запровадити механізм передачі військовими частинами, закріплених за ними майна, необхідного для харчування в стаціонарних умовах у користування на безоплатній основі на умовах позички переможцям процедур закупівлі без проведення додаткових конкурсів, з обов'язковим поверненням майна після закінчення договору з надання послуг харчування", - пояснив заступник міністра оборони України Юрій Гусєв.

Нагадаємо, Верховна Рада врегулювала надання послуг харчування військовим 9 квітня 2015 р. За відповідний законопроект № 2595 проголосували 281 нардепи при 226 мінімально необхідних.