ua en ru

Ярема стверджує, що Інтерпол оголосив Курченко в розшук

Генеральний прокурор України Віталій Ярема стверджує, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук опального українського бізнесмена Сергія Курченка.

Генеральний прокурор України Віталій Ярема стверджує, що Інтерпол оголосив у міжнародний розшук опального українського бізнесмена Сергія Курченка. Про це Ярема заявив сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Курченко оголошений міжнародний розшук. Відносно нього є картка в Інтерполі", - сказав Ярема.

Нагадаємо, 23 вересня 2014 р. Курченко, який втік з України після подій у країні у листопаді 2013 - лютому 2014 рр., заявив, що проти нього немає кримінальних справ в Україні.

У той же час, а ще в квітні 2014 р. ГПУ повідомила, що Курченко оголошений в міжнародний розшук.

14 серпня стало відомо, що Господарський суд Києва заарештував кошти та майно Східно-європейської енергетичної компанії (СЄПЕК) і футбольного клубу "Металіст", що належать бізнесменові Сергію Курченку. Відповідне рішення від 15 липня 2014 за позовом ТОВ "Інтертрансгрупп" оприлюднено у Єдиному реєстрі судових рішень України.

В СБУ заявили, що підконтрольні голові правління ВЕТЕК Сергію Курченко компанії завдали шкоди Україні в нафтогазовій і банківській сферах на 4 млрд грн.