ua en ru

Янукович: Україна планує підписати УА з ЄС на саміті "Східного партнерства"

Україна планує підписати угоду про асоціацію (УА) та створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Європейським союзом цього року на саміті "Східного партнерства". Про це Президент України Віктор Янукович заявив сьогодні під час спілкування з журналістами у Вінниці, повідомляє прес-служба Президента України.

"На цей рік ми маємо амбітну мету - підписати в листопаді цього року на саміті у Вільнюсі угоду про асоціацію та створення зони вільної торгівлі", - сказав Янукович.

За його словами, для України процес євроінтеграції - це, передусім, модернізація країни, дотримання демократичних стандартів. Процес гармонізації вітчизняного законодавства до європейських норм триває.

"Є ціла низка різних питань, як гармонізація законодавства, наші зобов'язання перед Радою Європи і наші спільні плани... Всі ці питання знаходяться у робочому стані. Інколи ми не встигаємо їх вчасно вирішувати з різних об'єктивних і суб'єктивних причин. До суб'єктивних причин можна віднести перерву в роботі парламенту", - зазначив Янукович.

Читайте також: Україна виконала вже 9 вимог ЄС для підписання угоди про асоціацію