ua en ru

Янукович звільнив Лавриновича з посади міністра юстиції України

Президент України Віктор Янукович підписав указ про звільнення Олександра Лавриновича з посади міністра юстиції України. Відповідний указ Президента України № 361/2013 від 4 липня 2013 р. оприлюднений на сайті глави держави.

Президент України Віктор Янукович підписав указ про звільнення Олександра Лавриновича з посади міністра юстиції України. Відповідний указ Президента України № 361/2013 від 4 липня 2013 р. оприлюднений на сайті глави держави.

"Звільнити Лавриновича Олександра Володимировича з посади міністра юстиції України", - йдеться в указі Президента.

Позавчора парламент обрав Лавриновича членом ВРЮ, вчора він прийняв присягу. Протягом декількох днів Лавринович повинен вибрати на якій посаді у ВРЮ він буде працювати. Зазначимо, що Олександр Лавринович - єдиний кандидат на посаду голови Вищої ради юстиції (ВРЮ). Таке рішення було прийнято сьогодні на засіданні ВРЮ, передає кореспондент РБК-Україна.

Новим міністром юстиції призначена Олена Лукаш. Вона також звільнена з посади міністра кабінету міністрів.

Лавринович ще з 1994 р. працював у парламенті, поки а 2001 року не були був призначений державним секретарем Міністерства юстиції України. У 2002 - 2005 рр.. очолював Міністерство юстиції України. Потім після невеликої перерви в 2006 знову очолив Мінюст, де пропрацював до 2008 р. З березня 2010 р. Лавринович знову зайняв крісло міністра юстиції України, яке займає і донині.
Чутки про відхід Лавриновича з посади міністра юстиції ходили давно. Останнім часом максимальної критиці з боку влади піддавалася робота Держреєстру, що знаходиться у віданні Мін'юсту.

Також у середині травня у Верховній Раді був ініційований процес про призначення Олександра Лавриновича членом Вищої ради юстиції за квотою парламенту. При цьому, будучи міністром юстиції, Лавринович автоматично (за посадою) є членом ВРЮ.