ua en ru

Янукович: На саміті в Братиславі жодна країна не висловилась проти євроінтеграційних планів України

Під час 18-го саміту глав держав Центральної Європи Україна не почула жодних зауважень щодо своїх євроінтеграційних устремлінь. Про це повідомив Президент України Віктор Янукович журналістам у Братиславі, передає прес-служба глави держави.

"Ми сьогодні не почули ні від однієї країни негативного ставлення до євроінтеграційних прагнень України або невиконання Україною тих чи інших критеріїв. У нас є домашнє завдання і робота, яку ми повинні виконати до листопада", - зазначив Президент.

Також він додав, що Україна вже зараз працює над імплементацією законів, прийнятих в рамках реформ, які наближають країну до європейських стандартів.

Відзначимо, що Президент Литви Даля Грібаускайте на саміті заявила, що справа екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко символізує більш широкий спектр проблем з верховенством закону в країні.

"Іноді справа однієї людини символізує піраміду всього процесу. Таким чином, я розумію, що одна людина не повинна бути перешкодою (для підписання угоди про асоціацію України з ЄС), Але якщо ця людина і його справа символізує певний процес у країні, і деякі держави це саме так сприймають, то це зовсім інша проблема", - підкреслила вона.

За словами Грібаускайте, Україна має певні перспективи для підписання угоди про асоціацію, але для цього влада країни повинні виконати певні Євросоюзом умови.

"Звичайно, ми нагадуємо Україні, що не може бути одностороннього руху, а тому це життєво важливо, щоб в Україні продовжувалися і швидко реалізовувалися реформи у правоохоронній сфері та забезпечувалися права людини", - зазначила Президент Литви.

Як відомо, Литва з 1 липня цього року починає своє головування в Європейському Союзі. Саміт Східного партнерства, на якому може бути підписана угода про асоціацію України з Євросоюзом, відбудеться у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 р.

Читайте також: Янукович не бачить об'єктивних причин, які могли б позбавити Україну перспективи членства в ЄС