ua en ru

Влада України не просила у МВФ збільшення кредиту, - Райс

Влада України не просила у Міжнародного валютного фонду збільшення кредитної програми.

Влада України не просила у Міжнародного валютного фонду збільшення кредитної програми. Про це на прес-конференції у Вашингтоні (США) заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передає прес-служба МВФ.

"Програма МВФ (по Україні, - ред.) повністю фінансується. І влада не просили збільшити фінансування в рамках програми", - заявив Райс, коментуючи прохання влади України на недавній конференції країн-донорів виділити більше грошей.

При цьому Райс зазначив, що МВФ закликає всіх міжнародних партнерів виконати свої зобов'язання в плані фінансування України. Що ж стосується конференції країн-донорів, то, за словами Райса, на ній обговорювалася можливість надалі підтримувати зусилля міжнародної спільноти у плані допомоги Україні і наступна конференція з цього питання намічена на осінь 2014 р.

Нагадаємо, 30 квітня рада директорів МВФ схвалила програму допомоги для України, яка передбачає виділення кредиту 17,01 млрд дол. у найближчі два роки. У травні Україна отримала від МВФ перший транш кредиту в сумі 3,19 млрд дол.