ua en ru

У Слов'янську звільнені військові спостерігачі ОБСЄ, - Лукін

У Слов'янську (Донецька область) звільнені військові спостерігачі ОБСЕ.

У Слов'янську (Донецька область) звільнені військові спостерігачі ОБСЕ. Об це повідомив колишній уповноважений із прав людини в Російській Федерації, представник Президента РФ Володимир Лукін (на фото), передає ВВС.

"Звільнили всіх 12 осіб, які в мене у списку", - сказав Лукін.

Так, крім сімох спостерігачів, сепаратисти звільнили співробітників СБУ, які супроводжували місію ОБСЄ.

У Слов'янську звільнені військові спостерігачі ОБСЄ, - Лукін

(Володимир Лукін - на фото праворуч, генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд - ліворуч. Джерело: Twitter @CoESpokesperson)

Раніше сьогодні у Службі безпеки України заявили про те, що російська сторона причетна до захоплення інспекторів ОБСЄ у Слов'янську.

Нагадаємо, 25 квітня сепаратисти у Слов'янську взяли в полон інспекційну групу, яка прибула до України за рішенням ОБСЄ для зміцнення заходів безпеки. До складу групи з восьми осіб увійшло чотири представники Німеччини і по одному зі Швеції, Польщі, Данії та Чехії. Військовий спостерігач ОБСЄ зі Швеції був звільнений за станом здоров'я.

Як повідомлялося, в МЗС України запевнили, що сприяють місії представника РФ у Донецькій області. Додамо, що в.о. глави Міністерства закордонних справ України Андрій Дещиця провів переговори з Володимиром Лукіним, прибулим 2 травня до Донецької області.

У Слов'янську звільнені військові спостерігачі ОБСЄ, - Лукін

(Фото: Picture-Alliance / DPA)

Раніше в МЗС РФ заявили, що європейські військові фахівці з ОБСЄ, затримані сепаратистами у Слов'янську, зможуть виїхати з міста в супроводі представника Президента РФ Володимира Лукіна.