ua en ru

У Нацраді внесли лише формальні зміни в ліцензію "Інтеру"

У Нацраді внесли лише формальні зміни в ліцензію "Інтеру"

У Національній раді з телебачення і радіомовлення внесли лише формальні зміни в ліцензію телеканалу "Інтер". Про це РБК-Україна повідомив заступник голови Нацради Григорій Шверк.

"У рішенні Нацради мова йде про формальні зміни до ліцензії телеканалу "Інтер". Було здійснено переоформлення додатка, пов'язане зі зміною номера каналу мовлення, уточненням території розповсюдження програм в селі Річка, зміною номера каналу мовлення, місцезнаходження передавача та уточненням території розповсюдження в смт. Куйбишева і т. д.", - заявив Шверк.
"Що стосується заяви Княжицького Миколи Леонідовича (нардеп від "Народного фронту, засновник телеканалу "Еспресо-ТБ", - ред), то йому має бути відомо, що Нацрада не має можливості вимагати від якогось каналу інформацію про його кінцевих бенефіціарів", - зазначив заступник голови Нацради.

За його словами, закон чітко визначає перелік документів, які подає заявник і в цьому переліку відсутні дані про бенефіціарів.

"Я з великою повагою ставлюся до Миколі Леонідовичу, але хочу нагадати, що він у свій час також був членом Національної ради, причому істотно більше, ніж наші півроку. Тим не менш, за цей час йому і його колегам так і не вдалося отримати інформацію про кінцевих бенефіціарів як телеканалу "Інтер", так і про власників десятків інших українських телеканалів. Ми дуже сподіваємося, що нинішньому складу Нацради спільно з депутатським корпусом вдасться підготувати такий закон про телебачення і радіомовлення, який дасть можливість точно визначати кінцевих бенефіціарів всіх телеканалів України", - підкреслив Шверк.

Зазначимо, раніше Княжицький у своєму Facebook повідомив, що Нацрада переоформила ліцензію телеканалу "Інтер". "Замість того, щоб забрати дозвіл на мовлення у телеканалу "Інтер", Нацрада з питань телебачення і радіомовлення переоформила цього мовцеві аналогову ліцензію", - написав Княжицький.

Нагадаємо, 15 січня Нацрада попередила телеканал "Інтер" за показ виступу Йосипа Кобзона в новорічну ніч, запропонувавши Верховній Раді встановити мільйонні штрафи за такі порушення.