ua en ru

У МВФ не пов'язують продовження місії в Україні з якими проблемами

У Міжнародному валютному фонді не пов'язують продовження місії МВФ в Україні з якими б то не було проблемами.

У Міжнародному валютному фонді не пов'язують продовження місії МВФ в Україні з якими б то не було проблемами. Про це на прес-конференції у Вашингтоні (США) заявив офіційний представник МВФ Джеррі Райс, передає прес-служба МВФ.

"Дати наших місій завжди подаються як попередні. Вони завжди попередніми, оскільки місії за своєю природою є гнучкими. Вони, як правило, тривають близько двох тижнів, але при цьому гнучкі і не рідко продовжуються на один або два дні, а то й довше. У цьому випадку в заяві, яку ми зробили вранці 10 липня, зазначено, що ми розраховуємо завершити місію в суботу", - зазначив він.

Нагадаємо, 10 липня МВФ заявив, що прийняв рішення продовжити місію в Україні до 12 липня., пояснивши це необхідністю "остаточно завершити обговорення програми".

9 липня на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив, що другий транш від МВФ Україні за програмою stand by може скласти 1,5 млрд дол.

Чергова місія розпочала свою роботу в Україні 24 червня. Спочатку планувалося, що вона буде працювати до 3 липня. Однак потім її робота була продовжена до 9 липня.

30 квітня рада директорів МВФ схвалила програму допомоги для України, яка передбачає виділення кредиту 17,01 млрд дол. у найближчі два роки.

У травні Україна отримала від МВФ перший транш кредиту в сумі 3,19 млрд дол.