ua en ru

У Гаазі проходить зустріч міністрів закордонних справ України та Росії

Сьогодні в Гаазі, напередодні саміту з ядерної безпеки, проходить зустріч глав зовнішньополітичних відомств України і Російської Федерації Адрея Дещиці і Сергія Лаврова.

Сьогодні в Гаазі, напередодні саміту з ядерної безпеки, проходить зустріч глав зовнішньополітичних відомств України і Російської Федерації Адрея Дещиці і Сергія Лаврова. Про це заступник директора департаменту інформації і друку Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова повідомила у своєму Facebook.

Після зустрічі Сергій Лавров заявив журналістам, що на думку московської сторони, Україні необхідна "конституційна реформа". "Нав'язати це українським діячам ми не можемо, але це наша оцінка ситуації, яка там склалася. Без цього дуже важко буде подолати глибокий внутрішньоукраїнський криза", - заявив Лавров.

Він заявив, що "виклав" Дещице ці кроки, які на думку Росії, повинна зробити Верховна Рада України для налагодження діалогу всередині країни. При цьому він зазначив, що "нав'язати" цього Росія Україні не може. У свою чергу, Дещиця заявив, що вони дотримуються неядерного статусу України. Зустріч дипломатів пройшла вперше з моменту початку кризи на Україні.

Крім того, Лавров заявив, що він здивований тим, що Україна "так швидко" підписала угоду про асоціацію з ЄС.

"Це справа України і ЄС: якщо вони таке рішення прийняли, значить так тому і бути. Дивує те, що підписання відбулося в період, коли нові влади на Україні ще не сформовані", - заявив він. Міністр зазначив, що було б "етичніше по відношенню до власного народу" дочекатися "більш легітимною ситуації в Києві, в керівництві України, перш ніж від імені всієї держави підписувати якісь угоди", - підкреслив глава МЗС РФ.

Звернемо увагу, це перша зустріч глав МЗС обох країні після усунення Верховною Радою України Віктора Януковича з посади Президента.

У Гаазі проходить зустріч міністрів закордонних справ України та Росії

Фото: Facebook/maria.zakharova