ua en ru

Україна не проводила 20 серпня процедур з оформлення російського гуманітарного вантажу, - МЗС

У зв'язку з появою інформації про нібито перетин автомобілями з російським гуманітарним вантажем російсько-українського кордону МЗС України повідомляє, що станом на вечір 20 серпня українські прикордонні і митні служби не здійснювали відповідних процедур з його оформлення. Про це йдеться в коментарі речника МЗС.

"Українська сторона негайно почне відповідну роботу, як тільки отримає остаточне підтвердження від Міжнародного комітету Червоного Хреста про готовність доставити вантаж до місця призначення. Серед іншого, мова йде про те, що МКЧХ, який взяв на себе відповідальність за все логістичні аспекти, в тому числі маршрут транспортування, зберігання і розподіл допомоги на території України, повинен отримати всі гарантії безпеки для персоналу та вантажу. Такі гарантії Червоному Хресту повинні надати, перш за все, контрольовані російською стороною терористичні угруповання і сама Російська Федерація", - йдеться в коментарі.

При цьому, як зазначили в МЗС, в Україні виходять з необхідності синхронізації Червоним Хрестом всіх поставок допомоги для цивільного населення Луганщини, включаючи ті, що надаються українською стороною у взаємодії з іншими державами та міжнародними організаціями.