ua en ru

Україна має намір приєднатися до ОЕСР, - Азаров

Україна має намір приєднатися до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з Головою Ради кантонів парламенту Швейцарської Конфедерації Філіппо Ломбарді.

Україна має намір приєднатися до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з Головою Ради кантонів парламенту Швейцарської Конфедерації Філіппо Ломбарді, передає прес-служба Кабміну.

"Ми розраховуємо на підтримку Швейцарії в цьому питанні", - зазначив Азаров.

Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) - міжнародна організація, що об'єднує 34 найбільш економічно розвинених країн світу - більшість держав Європейського Союзу, США, Австралію, Корею, Японію та інші. Штаб-квартира розташована в Парижі (Франція).

Договір про ОЕСР був підписаний 14 грудня 1960 р. в Парижі, вступив у дію 30 вересня 1961 р. Договір укладено з метою координації економічної політики країн-членів ОЕСР і надання допомоги країнам, що розвиваються. ОЕСР також активно співпрацює з державами світу, які не є членами організації, в рамках спеціалізованих програм, міжнародних заходів тощо.

Нагадаємо, в березні Кабмін затвердив план заходів з поглиблення співробітництва з Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) на 2013-2016 роки.

Також у березні повідомлялося, що Міністерство доходів і зборів України сформує антикорупційну стратегію у співпраці зі Світовим банком, ЄБРР, Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) і Transparency International.